DOLAR 32,5973 0.34%
EURO 34,8309 0.2%
ALTIN 2.508,350,98
BITCOIN 20974431,82%
Kayseri
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Ali İhsan Kabakcı, “Yurtlarımızda Öğrencilerimizi Misafir Etmek İçin Bekliyoruz”

KAYSERİ, (BGC) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin açılacağını duyurmuştu. Üniversitelerin açılması kararıyla birlikte yurt kayıtları başladı. Öğrencilerin bir kısmı yurtlara yerleşemedi. Kayseri Ve Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı yaşanan yurt sorunuyla alakalı konuştu.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 04:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok öğrencimizin konaklamayla ilgili sıkıntısı olmayacak diyen Kayseri Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı “Üniversitelerde akademik takvimin açıklanmasıyla birlikte gençlik spor bakanlığımızında yurtlarda yerleşen öğrencilerimizin yerleşme yerlerini açıkladılar. Şu an itibari ile 20-23 Eylül’de yedek adaylarda yerleşme sürecini tamamlıyor. 27 Eylül ve 1 Ekim’de de tamamlanmış olacak. Yurtlarımıza yerleşme oranı %95 seviyelerinde asillerde yedeklerde de devam ediyor. Biz hiç bir öğrencimizin dışarıda kalmasını istemiyoruz. Bugün de sayın valimiz başkanlığında toplantı gerçekleşti. Hem yurtlarımız hem özel yurtlarımız hem de misafirhanelerde biz öğrencilerimizi misafir edeceğiz. Birçok öğrencimizin konaklamayla ilgili sıkıntısı olmayacak. Tüm yurtlarımızda doluluk oranı %100’e ulaşacak. İnşallah bundan sonrasında da başta bakanlığımız olarak 2000 kişilik yurt yapıyoruz. Erciyes kampüsü içerisinde. Bunlar tamamlandığında da Kayseri’mizde herhangi bir yurt sorunu kalmayacak. 4 Ekim itibariylede akademik takvimizin başlamasıyla tüm çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu sırada da yine yatay geçiş yapan öğrencilerimizin kontenjanlarını takip edeceğiz. Şu an itibari ile yurtlarımızda öğrencilerimizi misafir etmek için bekliyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“Esas Amacımız İnsan Faktörü”

Pandemi hastanesi olarak kullanılan yurtların iyileştirildiğini belirten Kayser Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı “Yaklaşık 6 aydan bu yana tüm iyileştirmeleri yaptık. Pandemi hastanesi olarak kullandığımız yurtlarda vardı. Bu yurtlarımızı da tamamen iyileştirdik. Aynı zamanda da hazır hale getirildi şu anda. Tabi ki esas amacımız insan faktörü, öğrencilerimize çok nezih ortamlar sunmak. Aynı zaman da yemek işletmecileri olarak da yurtlarımızda çok kaliteli ve sağlıklı yemekler sunabilmenin de tabi ki çalışmalarını yürütüyoruz. Bu konuda da özel hassasiyetlerimiz var. Başta yurt kalitelerinin aynı zamanda tüm çalışmaların ayrıntılı bir şekilde yerine getirilmesini sağladık. Yurtlarda hem güveliği hem temizliği hem de düzeniyle hazır haldeyiz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.