DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,690,24
BITCOIN 2270636-0,66%
Kayseri
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“AKP kadar etkili doğum kontrol yöntemi görmedim”

“AKP kadar etkili doğum kontrol yöntemi görmedim”

KAYSERİ (1HA) – CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Yirmi beş yıllık kadın doğum uzmanıyım, AKP kadar etkili bir doğum kontrol yöntemi görmedim” dedi. Türkiye’de doğum oranı düşüklüğü ve göçmenlerin yüksek doğum oranının araştırılması önergesi Meclis’te reddedilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 2001 yılında 2,8 olan doğurganlık oranının 2021 yılında 1,7 oranına düştüğünü söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 14:20
“AKP kadar etkili doğum kontrol yöntemi görmedim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu oranın Cumhuriyet tarihinde en düşük seviyesini gördüğünü söyleyen Arık, “Nüfusumuzun yenilenebilmesi için ise kritik eşik 2,10. Bugün, kritik eşiğin altına 1,7’ye düşürdü bu iktidar. Bu ne demek? Ülkemizde torunlardan daha çok dedeleri göreceğiz demek, ülkemizde artık genç nüfusumuzla övünemeyeceğiz demek, neslimizin devamlılığı tehlikeye giriyor demek. Gençler işsizlik ve umutsuzluktan evlenemiyorlar. Evlenseler dahi çocuk sahibi olmaya korkuyorlar. Bakınız, 1 kutu bebek mamasının fiyatı 154 lira, 1 paket çocuk bezinin fiyatı 234 lira. Marketler bebek mamasına çalınmasın diye hırsız kilidi takmış bugün; aslında bu hırsız kilidini bu ülkenin hazinesine takmak lazım da… Bu iktidar döneminde kısırlık yüzde 100 artmış. Yani bugün benim ülkemde 2,6 milyon kişi istese dahi çocuk sahibi olamıyor. Siz iktidara gelene kadar doğum oranı 2,8, sizden sonra bu oran 1,7’ye düşmüş. Şimdi ben soruyorum bu aziz millete: Neslimizi kurutan kim? Bu ülkeye ihanet eden kim? Neslimizi kurutan da, bu ülkeye ihanet eden de işte bu iktidarın ta kendisi” şeklinde konuştu.
25 yıldır kadın doğum uzmanı olduğunu belirten Arık, “Ben bu işin uzmanıyım, AKP kadar etkili bir doğum kontrol yöntemi görmedim, gerçekten görmedim. Çünkü vatandaş stres, sıkıntı içerisinde yani nasıl çocuk yapsın? Adam akşam başını yastığa koyduğunda sabah ev kirasını nasıl ödeyeceğini; doğal gaz, elektrik, su faturasının altından nasıl kalkacağını, traktörüne nasıl mazot koyacağını, tarlasına nasıl gübre atacağını düşünüyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.