DOLAR 34,2399 0.35%
EURO 37,2248 0.44%
ALTIN 2.988,101,16
BITCOIN 23170490,92%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ankara’da siber casusluk operasyon

Ankara’da siber casusluk operasyon

Ekim 18, 2024 11:57
Ankara’da siber casusluk operasyon
0

BEĞENDİM

MİT’in koordinesinde jandarma ve USOM’un iş birliğiyle gerçekleştirilen siber casusluk operasyonunda 20 kişi tutuklandı. şüphelilerin ele geçirdikleri kişisel verileri terör örgütleri ve suç çetelerine sattıkları tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin iş birliğiyle siber casusluk operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda 9 kişi daha tutuklanarak soruşturma dahilindeki toplam tutuklu sayısı 20’ye ulaştı.

MİT’in yürüttüğü çalışmalarla, şüphelilerin ele geçirdiği kişisel verileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri de dahil olmak üzere talep eden kişi veya gruplara sattığı tespit edildi. Ele geçirilen verilerin organize suç örgütleri tarafından özellikle gençler ve çocuklar olmak üzere vatandaşlara yönelik şantaj girişimlerinde kullanıldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında, siber casusluk faaliyetleri ile ilgili geniş çaplı incelemeler sürdürülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.