DOLAR 34,2948 0.51%
EURO 37,2471 0.5%
ALTIN 2.988,051,15
BITCOIN 23230011,58%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Muğla’da yangın: 11 kişi tahliye edildi

Muğla’da yangın: 11 kişi tahliye edildi

Ekim 18, 2024 11:34
Muğla’da yangın: 11 kişi tahliye edildi
0

BEĞENDİM

Muğla’da Dalaman, Ortaca ve Menteşe ilçelerinde çıkan orman yangınları, bölgedeki yaşamı tehdit ediyor. rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerle mücadele için çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. yangınlar nedeniyle bazı vatandaşlar tahliye edilirken, Muğla Valisi, yangınların kontrol altına alınmaya çalışıldığını açıkladı.

Muğla’da çıkan orman yangınları, Dalaman, Ortaca ve Menteşe ilçelerinde büyük bir felakete neden oluyor. Dalaman Taşbaşı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangınla mücadele için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ekipler, alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. Yangında bir ev ve ahır tamamen yanarken, alevlerin ulaşım yollarını tehdit etmediği öğrenildi. Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, traktör ve su tankeri olan vatandaşlardan yangına müdahale etmeleri için destek istedi.

Vali Akbıyık: 11 vatandaş tahliye edildi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da devam ettiğini belirtti. Akbıyık, “Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. En büyük yangın Dalaman’da. Tüm ekiplerimiz burada,” dedi. Vali, şu ana kadar iki haneden 11 vatandaşın tahliye edildiğini ve can güvenliği açısından şimdilik bir sıkıntı olmadığını belirtti. Taşbaşı Mahallesi’nde diğer hanelerin de tahliye edilme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yangın bölgesine 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 orman personeli sevk etti.

Ortaca ve Menteşe’de yangınlara müdahale ediliyor

Ortaca ilçesindeki yangın, ekiplerin karadan müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Okçular Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Menteşe ilçesinde de Turnalı Mahallesi’nde bir yangın çıktı. Yangına da Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin hızla yayılmasının önüne geçmek için çalışmalar sürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.