DOLAR 34,2540 0.39%
EURO 37,2001 0.37%
ALTIN 2.988,241,16
BITCOIN 23208641,57%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Instagram ekran görüntüsü almayı engelleyecek

Instagram ekran görüntüsü almayı engelleyecek

Ekim 18, 2024 10:44
Instagram ekran görüntüsü almayı engelleyecek
0

BEĞENDİM

Meta’nın popüler sosyal medya platformu Instagram, cinsel şantaj dolandırıcılığıyla mücadele etmek amacıyla yeni güvenlik özelliklerini devreye soktu. Özellikle genç kullanıcıları hedef alan dolandırıcılara karşı geliştirilen bu özellikler, kullanıcıların kişisel görüntülerini kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını engellemeyi amaçlıyor.

The Washington Times’a göre, Instagram tehditleri azaltmak amacıyla yeni güvenlik özellikleri geliştirdi. Özellikle genç kullanıcıların korunmasına yönelik olarak geliştirilen bu özellikler, platformun gizlilik ve güvenlik tedbirlerini artırıyor.

Instagram’ın getirdiği en önemli güncellemelerden biri, hikâyelerde paylaşılan içeriklerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen özellik oldu.

Bu güncelleme, özellikle kaybolan hikayelerin kalıcı olarak ele geçirilmesini önleyerek kullanıcıların gizliliğini artırıyor.

TechCrunch’a göre, bu özellik, ekran görüntüsü alındığında kullanıcıyı uyaran Snapchat’ten daha ileri bir güvenlik sağlayarak, içeriklerin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını zorlaştırıyor.

Ayrıca, Instagram’ın web tarayıcıları üzerinden kaybolan hikayelere erişimi engellemesi de, bu içeriklerin kaydedilmesi ihtimalini azaltıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.