DOLAR 32,5782 0.27%
EURO 34,9962 0.05%
ALTIN 2.456,040,83
BITCOIN 21016240,50%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

90 Yıllık Gelenek Yeniden Canlandırıldı

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı'nda 90 yıl önce başlayan Cumhuriyet Bayramı geleneği, gönüllüler ve öğrenciler tarafından yeniden hayat verildi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 05:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Dağı’nda yaklaşık 1500 metre rakımda Cumhuriyet Dönemi’nden itibaren yaklaşık 40 yıl boyunca yapılan gelenek canlandırıldı. Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Talas Belediyesi ve TEMA Vakfı gönüllülerinin desteğiyle düzenlenen organizasyonda, katılımcılar Cumhuriyet’in 98’inci yıldönümüne ithafen brandalar ile “TC 98” yazdı. “TC 98” yazısı, Talas’ın pek çok farklı noktasından gözlemlenebilecek. Etkinliğe gönüllüler, dernek üyeleri, öğrenciler ve görevliler katıldı. Hava koşullarının olumlu olduğu ve ön keşfin önceden yapıldığı ortamda, katılımcılar brandaları yere çakarak yazıyla “TC 98” yazdı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necla Çelebi Erkara, “Ali Dağı’nda Cumhuriyet’in 98’inci yılı kapsamında bu etkinliği yapıyoruz. Talas Belediyesi’ne, Erciyes Koleji yönetimi ile öğrencilerine ve TEMA Vakfı öğrencilerine çok teşekkür ederiz. Bu etkinliği 2 yıldır devam ettiriyoruz. Talas Amerikan Koleji öğrencilerinin isteği üzerine bu etkinliğe başladık. Kolejin öğrencileri daha önceki yıllarda Romen rakamlarıyla taşlarla yazıyor ve boyuyorlardı. Fakat biz Ali Dağı’nın taraçalandırmasından dolayı taşla yazamadık, ancak branda gerebilerek bu görevi üstlendik. Talas Amerikan Koleji öğrencileri 29 Ekim günü kendileri de gelip buraya çıkacak. Bu etkinliklerini devam ettirmek istiyorlar. En genci 70 yaşında ancak kendilerinin arzusu bizi bu yönde teşvik etti” diye konuştu.

Alınan bilgiye göre Ali Dağı’nda Cumhuriyet’in yıldönümüne ithafen yapılan bu etkinliklerin ilki 1931 yılında Talas Amerikan Koleji öğrencileri tarafından yapıldığı ifade edildi. Bu geleneğin ilk olarak Talas’ı temsilen taşlarla “T” harfinin yazılmasıyla başlarken, iki yıl sonra yanına Türkiye Cumhuriyeti anlamına gelmesi için “TC” yazılarak devam ettiği öğrenildi. Yedi yıl sonra, TC’nin yanına Romen rakamlarıyla Cumhuriyet’in kaçıncı yılda olduğunun yazılmaya başlandığı, 60’lı yılların sonlarına kadar kolej öğrencilerinin bu geleneği sürdürdüğü belirtildi. Geçen yıl bu geleneğin devam ettirildiği yerler bazı Talaslılar tarafından tespit edilerek gelenek yeniden başlamıştı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.