DOLAR 32,5068 0.29%
EURO 34,6566 0.46%
ALTIN 2.479,34-0,14
BITCOIN 2052284-4,43%
Kayseri
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Baki Coşkun kadınlar gününe ilişkin açıklamalarda bulundu. Coşkun, şiddet ve istismarların Türkiye’nin en büyük yaraları olduğunu söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:54
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baki Coşkun, “Kadın, toplumun inşasında büyük pay sahibidir. Anne olarak, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, yazar-çizer, bilim insanı olarak, fabrikada işçi, tarlada köylü, pazarda esnaf, ticaret erbabı ,iş kadını, yönetici olarak, toplumun her alanında çalışan ,üreten, iradesini; kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü baskının dışında , özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar, daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur. Sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu potansiyelini; iyinin, güzelin, faydalı ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder.” şeklinde konuştu.

SP Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Kadın intihar ve cinayetleri, şiddet ve istismar vakaları, bu memleketin en derin yaralarıdır. Bu konuda en yüksek hassasiyeti göstermek hepimizin insanlık vazifesidir. Tek bir kadının, bir insanın uğradığı zulmün karşısında ayağa kalkmak öncelikle inancımızın gereğidir. Kişinin “hayatı” hiç kimsenin tekelinde değildir ve fiili duruma ceza, en üst seviyeden verilmelidir. Bugün Saadet Partisi olarak dünyanın dört bir yanında; çocuklarıyla savaşın ortasında hayatta kalma ve özgürlük mücadelesi veren, zor şartlar altında çalışarak yaşam mücadelesi veren, uğradığı haksızlık karşısında hukuk mücadelesi veren, esaret altında hayat mücadelesi veren tüm kadınlarımızın yanında olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyoruz. Bugün kadını; yazılı-görsel-sosyal medyada, reklamın ve tanıtımın bir unsuru, şiddetin ve tacizin bir mağduru olmaktan çıkarıp, çalışan, düşünen, öğreten, iyileştiren, güzelleştiren, ilham veren yanının görünmesine, bilimin, sanatın, ekonominin, eğitimin, huzur ve barışın, sevginin öznesi olarak ülkemizin yarınlarına olan katkısının desteklenmesine hepimizin ihtiyacı var. Bu açıdan, kadınlarımızın başarılarıyla buluşmak için sadece 8 Mart’ın değil, her günün değerli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.