DOLAR 32,5948 0.35%
EURO 34,8004 0.05%
ALTIN 2.497,480,55
BITCOIN 20257491,25%
Kayseri
16°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

2018’den Beri Yardım Ediyorlar

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir üyeleriyle birlikte 2018'den beri kafe ve restoran gibi yerlerde artan yiyecek artıklarını sokak hayvanlarına veriyorlar. Aydemir, projeyi Kayseri esnafının desteklediğini belirterek pandemide kısmi şekilde ara verdikleri projeye devam ettiklerini ifade etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 20:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokak Hayvanlarına Bir Faydamız Olsun

Kafe ve restoran gibi yerlerde artan yemek artıklarını sokak hayvanlarına vermek için bir proje yaptıklarını belirten Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, “Kayseri’de bağ kültürü var. Yazın bağda oturan insanlar kışın şehir merkezine taşındıkları için bağında beslediği hayvanlar boşta kalıyor. Bizde üyelerimizle bir araya gelerek böyle bir şey yapalım dedik. Bu projeyi herkes olumlu buldu. Bir daha müşteriye veremeyeceğimiz ürünleri toparlayalım dedik. Özellikle kışın haftada 2 gün araç çıkartarak topladığımız yiyecekleri sokak hayvanlarının çok gezdiği yerlere yada dağdaki kurda kuşa bizim bir faydamız olsun diye dağıttık. Hem artıkların ziyan olmasını engellemiş olduk hem de burada bir canlıya hayat verelim, karnını doyuralım dedik. Yerleşim alanı içerisinde dışarıya çıkanlar sokak köpeklerinden çok korkarlardı. Bu hayvanlar onlara zarar vermesin diye onları engellemek için onlara yemek verdik” diyerek vatandaşların da bu projeye katılabileceklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.