DOLAR 34,2177 0.23%
EURO 37,0857 0.05%
ALTIN 2.978,650,84
BITCOIN 23194670,54%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
1960’da Yayın Hayatına Başlayan Emel Gazetesi Sizlere Zamanda Yolculuk Yaptıracak…

1960’da Yayın Hayatına Başlayan Emel Gazetesi Sizlere Zamanda Yolculuk Yaptıracak…

Gazetecilik sanatı ölümsüz meslekler arasındadır ve her zaman farklı düşünmeyi gerektirir. Çünkü bu meslek atılacak tek bir manşetin bile ülkemize ve insanlarımıza çok büyük etkisinin olacağı bir meslektir.

Eylül 24, 2022 01:10
1960’da Yayın Hayatına Başlayan Emel Gazetesi Sizlere Zamanda Yolculuk Yaptıracak…
0

BEĞENDİM

İnternetin yaygınlaşmasıyla her geçen gün piyasada değer kaybı yaşayan gazetelerimiz maalesef zor durumdalar. Gerçek değeri ile kıyaslanamayacak bir kayıp söz konusu gazetelerimizde. Birçok gazete belediyelerin ve birkaç şirketin desteğiyle ayakta kalmayı başarabiliyorlar ama zorla ama birilerine muhtaç olarak. Hiçbir zaman unutulmaması gereken bir söz vardır “Akıl unutur, Kalem unutmaz.” Bu güne kadar gerek ülke genelinde gerek şehirler bazında birçok gazete ve yayın organı açılıp kapanmıştır. Birçoğunu beki hatırlamayız ama hem devlet arşivleri hem de özel arşivler bu anda yardımımıza koşar. Uzun bir araştırma sürecinden sonra elde ettiğimiz 30 Temmuz 1960 tarihinde Kayseri’de yayın hayatına başlayan Emel Gazetesi’de bu söze en büyük örneklerden.  Kuruculuğunu ve uzun yıllar Genel Yayın Yönetmenliğini yapan İsmail ULUYAĞMUR’un “Benim çocuklarımdan farksız” dediği Emel Gazetesi o günlerin bugünümüze taşınmasında en güzel ve kalıcı örnektir. Haftalık yayın dizisi şeklinde yayınlayacağımız gazete sayfalarında o dönemi yaşayan takipçilerimiz belki kendini bulacak ve  o tarihlerden sonra akıl baliğ olanlarda o günleri öğrenmiş olacak. 
Tarihi günümüze taşıyacak yayın dizimiz başlıyor. 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.