DOLAR 32,3671 0.14%
EURO 34,9783 -0.3%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN 22725440,89%
Kayseri
14°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

1713 dekar alan tarıma kazandırıldı

Kayseri de 30 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırıldı Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 22:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘’Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ‘nin direktifleri doğrultusunda Bakanlığımız tarafından yürütülen “Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması” projesi kapsamında; Yeşilhisar İlçemizde çeşitli nedenlerle ekilemeyen, etkin ve verimli kullanılmayan, tarımsal üretimde kullanılmayıp yaklaşık 30-40 yıldır boş bırakılan, sonrasında proje ile tarıma kazandırılan 1713 dekar alanda İl Müdürümüz Mustafa Şahin incelemelerde bulundu.

Şahin ; “İlimizde bugünün şartlarında yaklaşık 2000 dekarın üzerinde alanın geçmişte kullanılıp artık kullanılmadığı tespit edildi. Bu alanlardan en büyüğünün de (yaklaşık 1700 dekarlık kısmının) Yeşilhisar İlçemizde olduğu belirlendi. Söz konusu alanın, geçmişte kullanılmış olmakla beraber yaklaşık 30-40 yıllık bir süre zarfında hiç kullanılmamış olması sebebi ile bu alanların yeniden tarıma kazandırılması çalışmalarını başlattık. İçinde bulunduğumuz saha 1173 dekarlık bir alandan oluşmakta ve 173 dekarı drenaj kanalı olması nedeniyle kullanılamaz vaziyettedir. Geriye kalan 1000 dekarlık alanda ise üreticimiz ekim dönemi başında arazinin ne getireceğini çok da bilemediği için bir kısmına çavdar, bir kısmına buğday ve ayçiçeği ekmiştir. İnşallah bundan sonraki süreçte hasat döneminde de buraya geleceğiz.” dedi. İl Müdürü Mustafa Şahin, konuşmasının devamında;Atıl olduğu varsayılan arazilerin tamamı gözden geçirilip kullanılabilir durumda olanların tamamını üreticilerimizin emrine sunmaya çalışacağız. 2021 yılı üretim sezonunda bu sahalarda anıza direkt ekim yöntemi ile ekim yapmayı planlıyoruz. Ramazan ayının ve bayramının yüzü suyu hürmetine önümüzdeki süreç içerisinde pandeminin bitmesini ve insanlarımızın daha rahat ortamlarda tarımsal üretim yapabilmelerini temenni ediyorum. Başta Kayseri’li üreticilerimiz olmak üzere tüm üreticilerimize bir kez daha minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Sezonun bol bereketli geçmesini diliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.