DOLAR 32,5223 -0.09%
EURO 34,8045 -0.19%
ALTIN 2.422,20-0,31
BITCOIN 21599470,16%
Kayseri
29°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
1 Temmuz’da hangi adımlar atılacak?

1 Temmuz’da hangi adımlar atılacak?

Tüm Türkiye'de etkisini gösteren koronavirüs salgınına ilişkin vaka sayıları henüz istenilen seviyeye ulaşmadı. Özellikler 1 Haziran tarihi itibariyle atılan normalleşme adımlarından sonra vaka sayılarının yükselişe geçmesi herkesi tedirgin etti. Konuyla ilgili bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısı düzenlenecek.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 09:01
1 Temmuz’da hangi adımlar atılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vaka sayılarının 1000'in üzerine seyretmesi, tedbirlerin elden bırakıldığını gösteriyor. Ölümcül salgın olarak adlandırılan koronavirüse ilişkin bugün kritik toplantı düzenleniyor. 1 Temmuz itibariyle atılacak yeni adımlar ve düşmeyen vaka sayılarına ilişkin ek tedbirler masaya yatırılabilir.

KURBAN BAYRAMINDA KISITLAMA OLACAK MI?

Tüm Türkiye, Ramazan Bayramı'nı koronavirüs salgını gölgesinde geçirmişti. Kurban Bayramı için de herhangi bir kısıtlamanın gündemde olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yaklaşan Kurban Bayramı'nda alınabilecek önlemlerin de masaya yatırılacağı ifade edildi.

TOPLANTI KAÇTA BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan Kabine, saat 15.00'de toplantıya başlayacak. Toplantı sonrasında Erdoğan'ın kameralar karşısına geçip, canlı yayında açıklama yapması bekleniyor.

VAKALAR DÜŞMEDİ

Türkiye 1 Haziran tarihi itibariyle normalleşme adımları atmaya başlamıştı. Ancak normalleşme adımları sonrasında artan vaka sayıları, salgının etkili bir şekilde yeniden başladığını gösterdi. Bugün düzenlenen Kabine toplantısı sonrasında 1 Temmuz tarihinden sonra atılacak yeni adımların masaya yatırılacağı ifade edildi.

KORONAVİRÜS DIŞINDA

Toplantının ana konusunu koronavirüs salgını oluşturuyor. Erdoğan'ın toplantı sonrasında yükselen vaka sayılarına ilişkin atılacak adımları açıklaması bekleniyor. Koronavirüs salgını dışında Suriye, Libya ve Kuzey Irak'taki faaliyetler de masaya yatırılacak. Aynı zamanda Erdoğan'ın “İstihdam Paketi”ne ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.