DOLAR 32,3154 0.19%
EURO 35,1547 0.06%
ALTIN 2.295,350,80
BITCOIN %
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
1 Temmuz’da Başlıyor

1 Temmuz’da Başlıyor

ELDER Başkanı Serhat Çeçen tarafından çok önemli bir açıklama yapılarak afet durumunda elektrik ve doğal gaz faturalarının ertelenmesi uygulamasının corona virüsü salgınını kapsamadığını belirtti ve enerjide normalleşme sürecinin 1 Temmuz'da başlayacağını vurguladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 08:54
1 Temmuz’da Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen yazılı bir açıklama yaptı. Serhat Çeçen açıklamalarında Resmi Gazete'de yayımlanan “Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Elektrik ve Doğal Gaz Tüketim Bedellerinin Tahakkuk veya Tahsilatlarının Ertelenmesi Hakkında Yönetmelik” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çeçen açıklamalarında bu yönetmelikteki detayları kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamalarında “Fatura erteleme ve tahsil edilemeyen bedellere ilişkin finansman maliyeti uygulaması, afet durumunda genel hayata etkili olacak şekilde zarar gören ve oturulamaz hale gelen yerlerde geçerli olacak. Yönetmelikte görüleceği üzere afetten doğacak zararın doğrudan binaları, tesisleri ve altyapıları etkilemesi gerekmektedir.” ifadelerini kullanan Serhat Çeçen salgın hastalık halinin ilgili yönetmelik ve kanun kapsamında belirtilen afet hallerinden sayılamayacağı belirtildiğini bu durumun ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu corona virüsü salgını sürecini kapsamadığını vurguladı. 

MÜCBİR SEBEP HALİ

Serhat Çeçen açıklamalarının devamında söz konusu yönetmeliğin 1'inci maddesinde ilgili afetlerin açıkça belirtildiğini vurguladı ve ertelemenin hayata geçirilebilmesi için deprem, yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ ve benzeri afetlerin söz konusu olması gerektiğini ifade etti. Açıklamalarının devamında fiziksel yapılara hasar verici nitelikte jeolojik, meteorolojik ve toprak altı faaliyetlerden kaynaklanan afet türlerinin bu kapsama girdiğini belirten Serhat Çeçen “Oysa salgın hastalık fiziksel yapılara değil halk sağlığına zarar veren bir mücbir sebep halidir” ifadelerini kullandı. 

 

1 TEMMUZ'DA NORMALLEŞME SÜRECİ

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında olası afet durumlarında tedarik şirketlerinin faturadan kaynaklı finansman maliyetinin gecikme zammını geçmemek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına Cumhurbaşkanlığı tarafından karar verilebileceğini belirten Serhat Çeçen açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“1 Temmuz'dan itibaren normalleşme sürecine geçilerek, mevzuatta yer alan ve geçici olarak durdurulan düzenlemelerin uygulamasına kalınan yerden devam edilecek. Bu sebeple tüketicilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına tüketime ilişkin bildirimlerini takip etmeleri son derece önemli. Elektrik dağıtım sektörü olarak, Kovid-19 döneminde planlı kesintileri askıya alarak, vatandaşın temel ihtiyacı olan elektrik hizmetine ulaşması için var gücümüzle çalıştık.

“KALİTEMİZİ DAHA DA YUKARI TAŞIYACAĞIZ”

Normalleşme süreciyle, kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti için yatırımlarımız kaldığı yerden devam edecek. Kovid-19 salgınının hayatımızı etkilediği süreçte, hayati önem taşıyan sektörümüz tüm önlemlerini alarak 7/24 çalışma esasına dayanarak hizmet verdi. Bu süreçte sağlık kuruluşlarımıza öncelik vererek elektrik ihtiyaçlarının olası arızalardan etkilenmeksizin ivedilikle karşılanması için çalışma arkadaşlarımızla birlikte emek verdik. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın kaliteli ve kesintisiz elektrik erişimi için özellikle şebekelerimizi yenileyerek hizmet kalitemizi daha da yukarı taşıyacağız.”

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.